hint yağının cilde faydaları

Hint yağı, çok uzun zamanlardan beri güzellik için kullanılan doğal bir yağdır . Zengin içeriği ile günümüzde 900’den fazla kozmetik ürününde kullanılan Hint yağının cilde ve saça faydaları nelerdir? Hint yağı ne işe yarar? İşte detaylar…

Hint Yağı Nedir?

Hint yağı (Castor oil), kastor fasulyesinin tohumlarından elde edilen bitkisel bir yağdır. Soğuk presleme ve ardından ısı uygulanarak üretilir. Hint yağı yüksek miktarda risinoleik asit içerir. Bunun dışında omega 6 ve 9 yağ asitleri, güçlü bir antioksidan olan E vitamini ve mineraller içermektedir. Hint yağı, hemen hemen renksiz yada çok açık sarı renkli ve hafif kokulu bir yağdır.

Yoğun kıvamlı olan Hint yağının, içerdiği risinoleik asit ile cilt ve saç üzerinde pek çok faydası bulunmaktadır. Aynı zamanda antioksidan içeriği ile serbest radikallere karşı etkili olup, cilt ve saç sağlığı açısından olumlu etkilere sahiptir.

Hint Yağının Cilde Faydaları

Hint yağı ne işe yarar

Kırışıklıkları Önler

Yaşlanma sürecinin hızlanması ve kırışıklıkların ortaya çıkmasının sebeplerinden biri hücrelere hasar veren serbest radikallerdir. Hint yağı, antioksidan içeriği ile serbest radikallerle savaşarak yaşlanma sürecinin yavaşlamasına ve kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur.

Nemlendirir

Cildin dış tabakasındaki su kaybını engelleyerek cildin nemini korumasına yardımcı olur. Bu nedenle çok iyi bir nemlendiricidir.

Sivilceleri Önlemede Etkilidir

Hint yağı antibakteriyel, iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu özellikleri ile hem sivilcenin oluşumunu önlemede hem de mevcut iltihaplı sivilcenin boyutunu azaltmada etkilidir. İltihap önleyici özelliği ile şişkinliği azaltmada da yardımcı olan Hint yağı, göz altı torbalarının boyutunu da azaltmaya yardımcı olabilir.

Güneş Yanığını Yatıştırır

Hint yağı, güneş yanığı sonucu oluşan ağrıların azalmasına yardımcı olur ve nemlendirici özelliği ile soyulmayı azaltabilir.

Kuru ve Çatlamış Dudakları Onarır

Nemlendirici özelliği ile özellikle kış aylarında kuruyan ve çatlayan dudaklar için oldukça faydalıdır. Shea yağı ile karıştırarak doğal dudak nemlendiricinizi yapabilirsiniz.

Yaraların Hızlı İyileşmesini Sağlar

Hint yağı hücre yenileyici özelliği ile ciltte oluşan derin çiziklerin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Hint Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Hint yağı oldukça yoğun bir yağdır. Bu sebeple yüzünüze sürmeden önce Hindistan cevizi yağı, zeytin yağı, badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla birlikte kullanılmalıdır. Nemlendirici özelliğini artırmak için shea yağı ile karıştırabilirsiniz. Aynı zamanda fazla kullanımı ciltte tahrişe ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olabileceği için az miktarda kullanmak gerekir. Yağı uygulamak için en uygun zaman yatmadan öncedir.

Hint Yağının Saça Faydaları

Hint yağının saça faydaları

  • Hint yağı saçları güneşin zararlı ışınlarından korur.
  • Saçların çabuk uzamasına yardımcı olur.
  • Saç dökülmesini önler ve yeni saç oluşumunu destekler.
  • Hint yağı saç derisinin Ph değerini dengede tutar.
  • Saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar ve gürleştirir.
  • Kirpik uzatma ve gürleştirmede etkilidir. Aynı zamanda kaşları gürleştirmede faydalıdır.
  • Saça nem verir ve saç kırıklarının onarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yeni kırıkların oluşumunu engeller.
  • Saçların daha yumuşak ve parlak olmasını sağlar.
  • Hint yağı saç rengini koyulaştırarak saçtaki beyazların görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Hint yağı

Taşıyıcı  yağ  ( argan yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı, Hindistan cevizi yağı vb)

Öncelikle Hint yağını cezvede ısıtın. Saçınızın uzunluğuna göre eşit miktardaki Hint yağını tercih ettiğiniz taşıyıcı yağ ile karıştırın. Hint yağının ılık olmasına dikkat edin. Bu karışımı saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar uygulayın ve başınıza bir bone yada streç film geçirerek 1 saat bekleyin. Daha sonra her zamanki gibi saçlarınızı şampuanlayın ve durulayın. Bu işlemi haftada bir kez uygulayın.