kuşburnu yağının cilde faydaları

Kuşburnu yağı yada kuşburnu çekirdeği yağı, cilde olan faydaları ile mucizevi bir yağdır. Kuşburnu bitkisinin meyve ve çekirdeklerinden zahmetli bir şekilde soğuk pres yöntemi ile elde edilir. Sağlık açısından da faydalı olan bu yağ, özellikle ciltte yarattığı olumlu etkiler sebebiyle kozmetik ürünlerin çoğunda kullanılmaktadır.  Peki kuşburnu yağının cilde faydaları nelerdir, kuşburnu yağı cilde nasıl uygulanır? İşte detaylar…

Kuşburnu Yağının Cilde Faydaları

Nemlendirme

Kuşburnu yağı, linoleik asit başta olmak üzere pek çok  sayıda esansiyel yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri hücre duvarını güçlü tutarak cildin su kaybetmesini engellemeye yardımcı olur. Özellikle kuru ve kaşıntılı cildi nemlendirmek için mükemmel bir seçenektir. Cilt üzerinde gözenekleri tıkamadan bir bariyer oluşturur ve cilt tarafından kolayca emilir. Ciltte yağlı bir his bırakmaz. Kuşburnu yağı tüm cilt tiplerine uygun doğal bir nemlendiricidir.

Kolajen Üretimini Artırmaya Yardımcı Olur

Kolajen, cildin yapı taşıdır ve cildin esnekliği, sıkılığı için gereklidir. Yaşlandıkça vücut tarafından kolajen üretimi azalır. Kuşburnu yağı, kolajen üretimini artırmaya yardımcı olan A ve C vitamini açısından zengindir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman kırışıklıkları azaltmaya ve cildin genç görünmesine yardımcı olur.

Gözenekleri Sıkılaştırır

Kuşburnu yağı, cildi nemlendirme ve yaşlanma karşıtı özelliği ile cildi sıkılaştırarak gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Lekelerin Görünümünü Azaltmaya Yardımcı Olur

Hormonal değişiklikler yada güneşe maruz kalma sonucu ciltte lekeler oluşur ve bu gerçekten çok can sıkıcı bir durumdur. Kuşburnu yağı, A vitamini açısından zengindir ve retinoidler de dahil olmak üzere pek çok bileşiklerden oluşur. Retinoidler düzenli kullanımda lekelerin görünümünü ve yaşlanma belirtilerini azaltma özelliklerine sahiptir. Aynı zamanda cildi aydınlatma özelliğine sahip beta karoten ve likopen içerir.

kuşburnu yağı cilde nasıl uygulanır

İltihabı Azaltmaya Yardımcı Olur

Kuşburnu yağı, iltihabı azaltmaya yardımcı olan polifenol ve antosiyanin bakımından zengindir. Aynı zamanda anti-inflamatuar özelliği ile bilinen ve güçlü bir antioksidan olan E vitamini içerir. Bu özelliği ile rosacea (gül hastalığı), sedef hastalığı, egzama gibi durumlardan kaynaklanan tahrişi sakinleştirmeye yardımcı olur.

İnce Çizgilerin ve Yara İzlerinin Azalmasına Yardımcı Olur

Kuşburnu yağı, ciltteki hücrelerin ve dokuların yenilenmesine yardımcı olan antioksidan ve esansiyel yağ asitleri bakımından zengindir. Bu özelliği ile yara izlerinin ve ince çizgilerin azalması için uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Kuşburnu Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki kuşburnu yağı kullanırken soğuk sıkım olmasına özen gösterin. Bu yağın elde edilmesi oldukça zahmetli olduğu için fiyatı biraz yüksektir. Burada yazdığım tüm faydalar soğuk sıkım saf kuşburnu yağı için geçerlidir.

Kuşburnu yağını kullanmadan önce alerjik reaksiyonlara karşı test emek için bileğinize az miktarda sürerek denemenizde fayda vardır. Eğer herhangi bir tahriş belirtisi yoksa bir kaç damla kuşburnu yağını gece yatmadan önce cildinize uygulayabilirsiniz. Bunun dışında dilerseniz kullandığınız nemlendiricinin içine bir kaç damla ekleyerek de kullanmanız mümkün.

Aynı zamanda diğer sabit yada uçucu yağlarla karıştırarak etkisini artırabilirsiniz. Leke problemleri için kayısı yağı, yaşlanma ve kırışıklıklar için argan yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz. 10 ml sabit yağ için 2 damla uçucu yağ karıştırmanız gerekmektedir.