üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, genellikle kozmetik ürünlerde  ve şarap yapımında kullanılan üzümlerin çekirdeklerinin preslenmesi ile elde edilen bir yağdır. Mutfakta salatalarda da kullanılan üzüm çekirdeği yağının özellikle cilt üzerindeki faydaları bu yağı oldukça popüler hale getirmiştir. Üzüm çekirdeği yağı cilt için oldukça faydalı olan E vitamini ve omega  yağ asitlerini yüksek miktarda içermektedir. Bu önemli içeriği ile üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir, üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları?

üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar

Akne ve Sivilce Tedavisinde Etkilidir

Üzüm çekirdeği yağının kanıtlanmış olan antimikrobiyal özelliği orta derecede seyreden akne ve sivilce tedavisinde faydalıdır. Cildin yağ oranını dengeleyerek tıkanmış olan gözenekleri açar.

Üzüm Çekirdeği Yağı Cildin Renk Tonunu Eşitler

Üzüm çekirdeği yağında bulunan proantosiyanidin güçlü bir antioksidan bileşendir. Bu antioksidan maddesinin cilde düzenli olarak uygulanması cildin renk tonunu eşitlemeye yardımcı olur. Güneş yada yaşlılık lekelerine iyi gelmektedir.

Aynı zamanda içerdiği E vitamini ve C vitamini sayesinde ciltte oluşan sivilce ve yara izlerini iyileştirici etkisi ile renk eşitsizliğini dengelemektedir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Cildinizi Güneşten Korur

Antioksidanlar cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak yaşlanmayı geciktirir. Bu nedenle antioksidan bakımından zengin olan üzüm çekirdeği yağı cildinizi UV ışınlarının hasarlarından korumaya yardımcı olabilir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Cildinizin Daha Esnek ve Yumuşak Olmasına Yardımcı Olur.

Yapılan araştırmalarda üzüm çekirdeği yağının cildin elastikiyetini ve yumuşaklığını artırdığı test edilmiştir. Üzüm çekirdeği yağı içerdiği C vitamini ile kolajen üretiminin artmasına yardımcı olarak cildin elastikiyetini ve nemini artırır.

Bunların dışında üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar;

  • Kırışıklıkların azalmasına
  • Göz altı morlukları ve halkalarının giderilmesine
  • Bacaklardaki varis görünümünün hafiflemesine
  • Cilt hücrelerini onarmaya
  • Duştan sonra sert saçlara uygulandığı taktirde saçların yumuşamasına ve saç dökülmesinin önlenmesine
  • Tırnakların nemlenmesi ve kolay uzaması gibi pek çok konuda faydaları bulunmaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

üzüm çekirdeği yağı nasıl kullanılır

Öncelikle üzüm çekirdeği yağını yüzünüze uygulamadan önce bileğinize az miktarda uygulayarak alerjik reaksiyona karşı test edin. Aktarlardan kolaylıkla satın alabileceğiniz üzüm çekirdeği yağını, kullandığınız nemlendirici, vücut ve yüz kreminizin içerisine bir kaç damla damlatarak kullanabilirsiniz. Yatmadan önce yüzünüze serum olarak uygulayabilirsiniz.

Cildinizin daha yumuşak olması için üzüm çekirdeği yağının içine bir kaç damla lavanta yağı ekleyin ve yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Düzenli olarak kullandığınız zaman üzüm çekirdeği yağının cildiniz üzerindeki etkisini göreceksiniz.

İlginizi Çekebilir: Kuşburnu Yağının Cilde Faydaları?

Sağlıklı, mutlu günler…

Benefits of Grapeseed Oil on the Skin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz